Ilmastopakolainen Palmun alta nähtynä naurattaa

Inha ennakkosensuuri

Eikös Suomessa ole ennakkosensuuri lailla kielletty. Miksi se on sitten sallittu tämän Puheenvuoron blogisteille?  Juuri äsken kirjoitin taas muutaman kuolemattoman piikittelyn muutamaan blogiin, ennen kuin huomasin, keltaisella varoituspohjalla oleva tekstin. Tämän blogin kommentit julkaistaan vasta kun ne on hyväksytty.

Tuo on hävytöntä, pelkurimaista ja epistä. Sitäpaitsi se on ehdottomasti väärin Puheenvuoron kiinnostavuutta ajatellen, sillä jokainen tajuaa, että näin menetetään ne mehukkaimmat ja pisteliäimmät vastaukset.

Kaippa se on tarkoituskin, sillä ei meillä Suomessa arvosteta väittelyä, eikä varsinkaan reipasta sellaista ja miksi arvostettaisiin, koska sitä ei koskaan ole opittukaan. Eikä tällä meiningillä koskaan tulla oppimaankaan.

Eikö se riitä, mitä sananvapauslaki sanoo ja mitä US:n toimitus sanoo. Sehän on kyllä myöskin sensuurimyönteinen, mutta ei varmasti niin valikoiva, kuin tuollainen sensuuriblogisti.

Oli miten oli, mielestäni kaikki sensuurin turvautuvat ovat pelkureita ja lapsena säikähtäneitä, joilla ei ole munaa. Sitä paitsi mielipidekirjoitus, joka pitää ennakkoon suojata ei ole mielipide, vaan sanajulistusta.

Häpeän tämmöistä menoa ja tämmöisen menon suosijoita.

 

 

 


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tuo ärsyttää kun sen keltaisen sensuuri-ilmoituksen huomaa vasta kun on kirjoittanutsanottavansa. Vältän kommentoimasta näitä ennakkotarkastajia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Käytäntö on ärsyttävä. Luulisi olevan teknisesti helppoa korjata se niin, että ennakkotarkastuksesta tietäisi jo alkaessaan kirjoittaa kommenttia.

Minua ärsyttävät myös ihmiset, jotka eivät ymmärrä sananvapauden suhdetta yhtäältä valtiolliseen sensuuriin ja toisaalta muiden ihmisten verkkopäiväkirjoihin. Asetinkin Veikolle kommentointikiellon omaani, ettei tule turhaumia. Terveisiä Espanjaan.

Jere Taskila

Herää kysymys, että kuinka usein nämä "mehukkaimmat ja pisteliäimmät" kommentit ovat oikeasti keskustelua edistäviä tai perusteltuja argumentteja sisältäviä kommentteja?

Veikko Penttinen

Jere, elämässä pitää ottaa riskejä, eikä kaikkea torjua varmuuden vuoksi.

Veikko Penttinen

Ah, Jari-Pekka suosii turvaakin turvallisempaa turinointia ja varmistaa, ettei vaan kuka pääse hänelle soittamaan turpaansa.

Janne Hilden

Ainakin jossain toisessa blogissa nimittelit henkilöitä hyväuskoisiksi hölmöiksi. Siinä toitkin reilusti lisäarvoa keskusteluun.

Veikko Penttinen

No mutta Janne, hyväuskoisia henkilöitä on maailma pullollaan. Eikö sitä saisi sanoa. Jos joku uskoo johonkin aatteeseen, poliittiseen suuntaukseen, poliittisten johtajien liturgiaan ja sen semmoisiin, jotka jonkun toisen mielestä ovat typeriä tai peräti tuhoisia, niin eikö tämä ei-uskova saisi kutsua niitä sitten vaikka hyväuskoisiksi hölmöiksi vai olisiko sinun mielestä sittenkin parempi sanoa vääräuskoisiksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Omatkin mokat täytyy vain kestää...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jotenkin voi ymmärtää niitä, joiden blogeihin on tullakseen törkyä ja häirikkökeskustelua, mutta se, että estetään toista mieltä olevat mielipiteet, on alhaista ja häpeällistä.

Ja näitähän on täällä US-puheenvuorossakin.

Alexius Manfelt

Yksinkertaisesti vastustan nyt ja varmasti tulevssakin, kaikkea sensuuria. Ei mitään tarkistuksia tai vastaavia, eikä kukaan saa estää jotakuta toista kirjoittamasta mihinkään blogiin. Jos tarvitaan, niin toimitus tekee poiston, jos ja kun siitä valittaa vähintään kaksi vierasta lukijaa.

Sensuuri on sairauksista pahin ja tappavin!

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kiitos hauskasta kirjoituksesta. Ensin ajattelin että tämä on pakinahenkinen teksti, mutta kun selvisi ettei ollut niin muuttui heti paljon hauskemmaksi :D

Toimituksen poiminnat