Ilmastopakolainen Palmun alta nähtynä naurattaa

Terveysrasistilta terveisiä

Terveysrasisti on ihminen, joka karsastaa sellaisia lajitovereitaan, jotka eivät hyväksy elämäänsä terveysvalistusta. Olen terveysrasisti, mutta iloinen sellainen.

 

Eilen tuli Avec Tastula - ohjelma, missä toimittaja yritti ymmärtää  terveydenetsijöitä. Ohjelman idea oli hyvä, mutta asenne ihmeellinen. Sillä toimittaja Tastula ihmetteli ja kummasteli, miksi suomalaiset ovat nykyään niin innokkaita oman terveytensä perään.

Siis haloo!  Ihmetellään aivan oikeasti, miksi oma terveys kiinnostaa. Tällä tasolla ollaan Suomessa, kun pitäisi aina ja jatkuvasti vain ihmtellä, miksi ei jokainen kynnellä kykenevä ole erittäin kiinnostunut omasta terveydestään.

 

Kysyttäessä kyllä jokainen listaa oman terveytensä ykköspaikalle, mutta kun kysytään mitä olet tehnyt terveytesi eteen, alkaa hämmenys ja selittely.

Tämä toimittaja meni epäilevin asentein funktionaalisen lekurin pakeille, joka  sitten otatti asiaan kuuluvat kokeet. Mutta aikamme asenne tuli siinä kohtaan erittäin hyvin kun toimittaja silminnähden vastenmielisesti täytti pyydetyn lomakkeen, jossa kertoi kolmen päivän ruokavalionsa. Hän inhosi tuollaista tunkeutumista.

Hän inhosi sitä niin paljon, että kun labratulokset tulivat osoittaen, että kaikki hyvin, niin hän ei kertonut enää mitään, mitä lääkäri sanoi hänen elintavoistaan, sillä ilman muuta jos ihminen on terve, mutta ihan kaikkia ei toimi hyvin, on kyse yleensä elintavoista ja ravinnosta.

Se ei kiinnostanut enää toimittajaa, sillä sehän olisi vaatinut omaehtoista paneutumista omaan terveyteensä. Niinpä hän lähtikin todistamaan, että kaikki tuollainen omaehtoisuus on hörhöilyä ja jos metsään menee etsimään risuja, niin risujahan sieltä löytää. Hän löysi enkeliterapiaa, eläintenkielen tulkin, eläinten kylpylän ja muuta sellaista, johon kaikki täyspäiset nyt muutenkin suhtautuvat epäluuloisesti hymyillen.

Lopuksi kuunneltiin vakuuttavalla rintaäänellä, johon resonanssia antoi vyön yli rellottava maha, kuinka  vaihtoehtoiset hoitomuodot ovat humpuukia ja jopa vaarallisia, koska joskus on sattunut pahoja juttuja.

Vääristä diagnooseista ja turhista lääkkeistä ja ja jopa väärien lääkkeiden aiheuttamista kuolemista, ei vakaa rintaääninen maininnut tietysti sanaakaan.

 

Tällaista se on, asiantuntija jolla on itsellä vaarallisen runsas keksivartalolihavuus ja toimittaja jolla on torjunnat tunnustaa omia ruokailutottumisiaan, niputtavat terveyttään hakevat lähimmäisensa samaan kasaan kaiken maailman hörhöjuttujen kanssa. Kaiken lisäksi heille kaikki muu kuin koululääketiede ja apteekin lääkkeet ovat hörhöilyä.

Niin kauan kuin tällaisilla asenteilla esiintyviä toimittajia ja asiantuntijoita vilisee valtamediassa, niin kauan minä tunnustaudun terveysrasistiksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

jouko nevaleso

Olen jo etukäteen kateellinen pitkästä, askeettisestä, tylsästä ylimääräisestä viidestä vuodesta, jotka saat olla muille nalkuttamassa.

Veikko Penttinen

Mihin perustuu käsityksesi tylsyydestä. Onko esimerkiksi golf, seksi, vuorilla patikointi, konsertit, taideharrastukset, matkustelu ja sen semmoiset tylsiä.
Ei sitäkään kannata väheksyä, ettei tarvitse masentua kuvajaisestaan aina suihkusta tullessaan.

Martti Laines

Nyt kun olet itsellesi tunnustanut rasismisi, mitä askelia olet ajatellut ottaa matkallasi suvaitsevaiseksi?

Veikko Penttinen

Päin vastoin ajattelin, että me terveysrasistit voisimme muodostaa terveysterroristiryhmän. Sääntöihin kuuluisi, että katsomme aina nenänvarttamme pitkin plösöjä lajitovereitamme ja kävelisimme nokka pystyssä pitsahyllyn, sipsitarjousten ja Mäkkärin ohi.

Käyttäjän AnttiSpuidiPutaala kuva
Antti Putaala

Kyllähän THL omine ykspuoleisine näkemyksineensä edustaa lähinnä terveyden natsipuoluetta ja tää heidän nyt jo eläköitynyt johtajansa on lähinnä terveyden Hitler omine Pohjois-Arjala -projekteineen.

THL ei siedä vastakkaisia näkemyksiä asioista ja julkaisee vain ja ainoastaan sellaisia tutkimustuloksia, jotka tukevat heidän näkemystään kasvirasvojen ja vähärasvaisten tuotteiden puolesta. Kaikki muut tutkimukset ja näkemykset teilataan yksinomaan vaarallisiksi ja haitallisiksi.

Martti Laines

THL lienee haluttu työpaikka. Ovesta astuttuaan pääsee subjektiivisuuden ikeestä ja näkee valon miten muidenkin pitää elää.

Veikko Penttinen

Antti, noinhan se menee. THL on rasvahysteriallaan lihottanut Suomen kansan ja lääketehtaat taputtavat käsiään.

Toimituksen poiminnat